Denk mee: welke rol heeft merkidentiteit in een circulaire economie?

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ons doel bij Mission Reuse is om wegwerpverpakkingen te vervangen door schaalbare, herbruikbare oplossingen. Zo willen we de enorme stroom afval verminderen die we jaarlijks produceren. Een streven waar iedereen die we spreken enorm enthousiast over is. Maar we lopen tegen een dilemma aan: als een bedrijf kiest voor herbruikbare verpakkingen, hoe zit het dan met het logo en de herkenbaarheid van de producten? Met dat vraagstuk willen we de komende maanden aan de slag samen met enthousiaste marketingprofessionals.

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk partijen die in dezelfde soort business zitten, gebruikmaken van hetzelfde herbruikbare verpakkingssysteem. Alleen zo kunnen we echt grote stappen maken naar een circulair systeem. Hergebruik wordt dan gebruiksvriendelijk voor consumenten, verpakkingen zijn gemakkelijk op veel locaties in te leveren en de kosten voor schoonmaak en logistiek blijven minimaal.

Herbruikbare verpakkingen met of zonder eigen logo?
Als alle bedrijven gebruikmaken van dezelfde verpakkingen, hoe herkennen mensen dan nog dat het ene product van merk A is, en niet van merk B? Dat heeft gevolgen voor de merkidentiteit van een bedrijf. Verpakkingen zijn voor veel merken dè manier om hun verhaal te vertellen en hun logo herkenbaar te maken bij klanten. Gebruikmaken van een algemene verpakking vormt daarom een nieuwe uitdaging. En die uitdaging willen wij graag samen met jou overwinnen.

Denk mee over de rol van merkidentiteit in een circulaire economie
We willen bedrijven graag helpen om een circulair business model te gebruiken en tegelijkertijd hun merk te versterken. Daarom organiseren we de komende maanden verschillende (online) sessies waarbij we ingaan op de vraag: Welke rol speelt merkidentiteit in een circulaire economie? Daarbij kunnen we jouw input hard gebruiken. We zijn op zoek naar marketing-guru’s, communicatie-parels en startende of ervaren ondernemers die hier een mening over hebben. Wil jij hierover meepraten? Meld je dan nu aan via:

 

Vragen die aan bod zullen komen tijdens de sessies, zijn onder andere:

  • Hoe kijken gevestigde namen bijvoorbeeld aan tegen een circulair systeem als dat van Pieter Pot?
  • Heb je als start-up een eigen verpakking nodig om je te profileren?
  • Hoe zorgen we ervoor dat de drang naar een ‘eigen’ verpakking een bloeiend circulair systeem niet in de weg staat?
  • Kun je als bedrijf nog wel met droge ogen je logo op een wegwerpverpakking drukken of wordt dat steeds schadelijker voor je merkbeleving?

Op zoek naar iets specifieks?