Het eerste collectief systeem voor statiegeldbekers gaat van start in Rotterdam!

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Vanaf 18 maart zal Rotterdam een primeur beleven met de lancering van een baanbrekende pilot voor herbruikbare bekers oftewel Statiegeldbekers. Meer dan 30 partners, zowel binnen als buiten Rotterdam Centraal Station, zullen deelnemen aan dit project.

Wat dit project zo bijzonder maakt? De Statiegeldbeker pilot in Rotterdam is het eerste experiment met een collectief retoursysteem voor diverse herbruikbare bekers. Dit betekent dat een herbruikbare beker van de ene deelnemende locatie kan worden ingeleverd bij een andere, en vice versa. Zo streven we naar meer gebruiksgemak, een verminderde ecologische voetafdruk en lagere kosten voor alle betrokkenen.

Tijdens de drie maanden durende pilot werken meer dan 30 vooraanstaande partners samen, van herbruikbare verpakkingen, foodservice tot logistiek en reiniging, waaronder NS, AH to go, HEMA, Kiosk, Heilige Boontjes, WeCup, Lekkerland, Dutchcups, Cupstack, PackBack, en nog veel meer. 

Deze pilot is een initiatief NS, Mission Reuse, Stichting Verpact (voormalig Stichting Afvalfonds Verpakkingen), PackBack, Gemeente Rotterdam, Provincie Zuid-Holland  en Transitieagenda Consumptiegoederen. Samen met onze partners hebben we één missie: hergebruik van bekers en maaltijdbakken in de open omgeving makkelijker en efficiënter maken.

Laten we samen de toekomst vormgeven, stap voor stap, beker voor beker, naar een duurzamere wereld voor ons allemaal.

Voor meer info, ga naar: https://statiegeldbeker.info

 

De pilot in Rotterdam maakt deel uit van het ReuSe Vanguard Project (RSVP), een Europees initiatief dat gericht is op het creëren van de juiste omstandigheden voor het breed invoeren van herbruikbare verpakkingssystemen in belangrijke steden in Europa. Pilootprojecten zoals in Rotterdam zullen ook plaatsvinden in Parijs, Gent, Leuven, Berlijn en Barcelona.

Lees meer over het Europese project en de andere steden die meedoen via: https://zerowasteeurope.eu/project/reuse-vanguard-project-rsvp/

Op zoek naar iets specifieks?