Inzichten Nederlandse en Europese E-commerce pilots​

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

E-commerce klanten zijn klaar voor herbruikbare verpakkingen, en Europese pilots kunnen een inspiratiebron zijn voor de toekomst’ dat is een van de conclusies volgend uit ons nieuwste e-commerce rapport dat net is gepubliceerd door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

In ons laatste rapport worden inzichten uit verschillende pilots – zo ook de inzichten uit onze eigen pilot met hebruikbare verzendverpakkingen in Utrecht – hergebruikoplossingen en onderzoeksprojecten worden gecombineerd, waardoor een overzicht wordt gegeven van verpakkingstypes, retoursystemen, technologie, retourpremies, bedrijfsmodellen en logistieke oplossingen.

Onze belangrijkste bevindingen zijn:

– E-commerce klanten zijn klaar voor herbruikbare verpakkingen
– Europese pilots kunnen een inspiratiebron zijn
– Hoge retourkosten zijn momenteel de grootste barrière die moet verdwijnen om gemak en schaalbaarheid mogelijk te maken
– Het rapport geeft een aantal aanbevelingen voor het opschalen van het gebruik van herbruikbare verpakkingen voor e-commerce spelers, innovators op het gebied van hergebruik, beleidsmakers en toekomstige pilots.

Aankomende wetgeving in de Europese Unie stuurt in de richting van hergebruik in de e-commerce sector. Maak jij jouw bedrijf toekomstbestendig?

Neem gerust contact op als je vragen hebt of als je voor een hergebruikuitdaging staat, wij denken graag mee! Mail Karl Beerenfenger via karl.beerenfenger@recyclingnetwerk.org

Op zoek naar iets specifieks?