Nieuwe coalitie lanceert Evernew

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Hoe kunnen we een universele infrastructuur bouwen voor on-the-go reusables die ook nog ingezet kan worden voor verschillende sectoren? Met deze vraag lanceert Mission Reuse vandaag Evernew, een coalitie van 14 partijen die de komende periode een antwoord gaan ontwikkelen op die vraag.

Zeven bedrijven, waaronder Coco Cola Europacific Partners, KFC Nederland, MAAS International BV en Mc Donalds Nederland, hebben zich bij de coalitie aangesloten. Daarnaast werken er zes hergebruikexperts aan het project, waaronder Mission Reuse, GroenCollect BV, Hobart Nederland BV, Rijkswaterstaat, PackBack en Haval. Ook de gemeente Rotterdam sluit aan.

Systeem voor herbruikbare maaltijdverpakkingen
Het project Evernew is gestart met fase 1, waarin de koplopende pioniers samen een systeem ontwikkelen waarbij op grote schaal onder andere bekers en maaltijdcontainers geretourneerd en gereinigd worden om opnieuw te worden gebruikt.

Het is de eerste keer in Nederland dat zoveel verschillende partijen uit verschillende sectoren met elkaar samenwerken op het gebied van herbruikbare alternatieven voor wegwerpverpakkingen. Het initiatief wordt ondersteund door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en het Versnellingshuis en is onderdeel van het Europese Reuse Vanguard Project (RSVP). Het doel van dit project is om herbruikbare verpakkingen op grote schaal binnen Europa te implementeren.

Meer weten over Moonshotprojecten? Check de website van het Versnellingshuis!

Wil jouw organisatie aansluiten bij deze coalitie? Dat kan! Stuur een e-mail sturen naar Anne Poggenpohl via anne@enviu.org of Huub Verstraaten via huub@enviu.org.

Op zoek naar iets specifieks?