Paardekooper en PackBack lanceren herbruikbare Zero Waste Cup

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Je las het misschien al in ons artikel over de SUP-richtlijn: met de ingang van de nieuwe richtlijnen voor wegwerpplastics verandert er ook veel voor horeca. Het doel? Minder wegwerpproducten en een flinke impuls voor herbruikbare varianten. Een ontwikkeling die we heel graag zien!

Bewuste ondernemers gebruiken de voorraden wegwerpbekers op en kiezen daarna voor een duurzaam en herbruikbaar alternatief. Goed nieuws dus, dat Paardekooper en PackBack vorige week een slim en gebruiksvriendelijk herbruikbaar bekersysteem lanceerden voor ‘on the go’. De integrale aanpak van het zogeheten poolsysteem draagt bij aan het voorkomen van (zwerf-)afval en het verlagen van CO2-uitstoot. Een mooi voorbeeld van innovatieve bedrijven die samenwerken aan nieuwe, circulaire oplossingen binnen de werkgroep Reductie & Hergebruik van het Plastic Pact.

CMO Lyanne Paardekooper reageert: “Nederlanders drinken elk jaar zo’n 225 miljoen koffies to go. Dit integrale, herbruikbare beker-systeem helpt ons en onze klanten om een flinke stap te zetten van lineair naar circulair ondernemen. Dit is een sterk wapen in de strijd tegen (zwerf-)afval en CO2-uitstoot. Bij Paardekooper zien we hergebruik in combinatie met slimme systemen als de toekomst. Het systeem voor ‘on the go’ realiseren wij samen met de unieke technologie van circular tech start-up PackBack. Daarmee kunnen we de bekers met een QR-code makkelijk traceren in de keten en het terugbetalen van het statiegeld volledig digitaal faciliteren.”

De Zero Waste Cup van Paardekooper en PackBack is sinds vorige week verkrijgbaar bij zes koffiezaken in Rotterdam: Picknick Rotterdam, Parqiet, Sajoer, Bertmans, Holy Ravioli en SLA. De verwachting is dat andere horecagelegenheden, (bedrijfs-)kantines, stadions, pret- en vakantieparken snel zullen volgen. Vanuit Mission Reuse zijn we ontzettend enthousiast over deze samenwerking. Eerder publiceerden we al een rapport waarin we de potentie van hergebruik in kaart brachten en ook staatssecretaris Stientje van Veldhoven onderschreef eerder dit jaar dat ze veel potentie ziet in hergebruik van verpakkingen voor dranken en etenswaren. Dat deze twee partijen elkaar nu opzoeken om de oplossing werkelijkheid te maken, biedt goede hoop voor nog veel meer herbruikbare oplossingen.

Benieuwd welke systemen er zijn en welke kan werken voor jouw horeca-gelegenheid? Bekijk het overzicht van de verschillende aanbieders.

Op zoek naar iets specifieks?