Start pilot herbruikbare verzendverpakkingen  

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Voor een succesvol model met herbruikbare verzendverpakkingen – dat ook daadwerkelijk een positieve impact heeft – zijn een aantal dingen van belang. Naast de levensduur van het materiaal voor de herbruikbare verpakking, het transport van en naar inleverpunten waar het ook gewassen en gerepareerd wordt, ligt de belangrijkste slagingskans van het model in het zo lang mogelijk in de loop houden van de verpakking. Om daadwerkelijk minder impact te hebben met een herbruikbare verpakking, moet deze ook zo vaak mogelijk worden gebruikt.  

Een belangrijke schakel die gecreëerd moet, zijn de klanten van de webshops. Zij moeten de verpakking terugbrengen naar een inleverpunt, of sturen het terug via de post, om ervoor te zorgen dat deze ook weer door kunnen naar de volgende gebruiker. Mission Reuse start in samenwerking met Werfzeep en Katoenfabriek een pilot om verschillende manieren te testen om het retourpercentage zo hoog mogelijk te houden.  

Werfzeep is een ambachtelijke biologische zeepziederij en maakt zepen met de hand. Alle producten zijn plantaardig en palmolievrij en (bijna) allemaal veganistisch. Hun zeepatelier bevindt zich aan de Westerkade in Utrecht. Net ver daar vandaan, aan de Oudegracht, ligt Katoenfabriek. Een team van pioniers op het gebied van duurzaam drukwerk. Ze hebben zich de afgelopen vijftien jaar gespecialiseerd in drukken met watergedragen inkten en duurzaam textiel.  

Beide partijen versturen hun bestellingen de komende periode in herbruikbare verzendverpakkingen, zodat we kunnen onderzoeken welke retourmethoden het best werken voor klanten. Om dit proces goed te faciliteren, sluit ook De Fietskoerier Utrecht aan bij deze pilot. 


Retourpunten Utrecht

  1. Werfzeep (Jeremiestraat 18a)
  2. Social Impact Factory (Vredenburg 40)
  3. Libertas Pascal (Amsterdamsestraatweg 656D)
  4. CycleWorks (Weerdsingel Westzijde 18)
  5. De Fietskoerier Utrecht (Atoomweg 1)
herbruikbare verpakking voor zeep

We houden je de komende periode natuurlijk goed op de hoogte van het verloop en de uitkomsten van deze pilot via onze kanalen.

Op zoek naar iets specifieks?