Cup for Life

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Met onze missie Cup for Life pakken we het probleem van de wegwerpbeker aan. Stel je even voor, je haalt je flat white bij je favoriete koffietentje. Niet in zo’n weggooivariant, maar in een handige cup die je daarna weer in kunt leveren. De cup wordt professioneel gereinigd en weer opnieuw gebruikt. Klinkt goed!

Het team van Mission Reuse lanceert met Cup for Life de oplossing om 3 miljard koffiebekers per jaar van de straat te houden. Hoe? We bouwen aan een duurzame businesscase met betrokken partijen. Samen met eethuis Vers en Lebkov testen we in Utrecht wat werkt en wat niet. Heel concreet, door klanten te bevragen en herbruikbare bekers te testen. Deze data gebruiken we om het project steeds verder uit te rollen.

Ook de Nederlandse overheid speelt een belangrijke rol. In de zomer van 2019 werd de Single Use Plastics Directive (SUPD) vastgesteld door de Europese Commissie. Het beleidsteam van Mission Reuse werkt er binnen de belangrijkste overheidsorganen aan dat deze Directive omgezet wordt naar wetgeving in Nederland die duurzame alternatieven stimuleert en single use opties actief uitfaseert.

En natuurlijk zijn wij, als consumenten en fans van drankjes to go, een enorme belangrijke factor. Daarom bekijken we wat werkt en wat niet. Het moet voor jou, fan van je flat white, een fijne, handige beker zijn waar je koffie lekker in smaakt. Die je gemakkelijker weer ergens in kunt leveren, zonder al te veel gedoe en teveel extra kosten. Zodat jij ook met een goed gevoel kunt zeggen, single use is voor m’n flat white voorgoed verleden tijd. Wil je laten zien dat je onze missie steunt? Deel dan je foto van je drankje in de Cup for Life beker op Instagram en tag ons @missionreuse

We onderzochten het potentieel van het overstappen van wegwerp naar herbruikbare bekers in Nederland. Wat blijkt? Consumenten roepen om meer duurzaamheid, bewezen concepten bieden kansen voor bedrijven, het bedrijfsleven is er nieuwsgierig naar en Europese wetgeving stimuleert lidstaten om werk te maken van een transitie van wegwerp naar hergebruik. Oftewel: het momentum voor de transitie naar herbruikbare bekers is nu! Lees hier ons volledige rapport ‘Weg met de wegwerpbeker’.