Take Back Box

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Fan van take-away en delivery? Wie niet! Lekker op de bank met een filmpje. Niet langer dan drie minuten in de keuken gestaan (die drie minuten waren om borden en bestek te pakken) en toch je favoriete maaltijd op schoot. Zeker in een tijd waarin meeneem- en bezorgmaaltijden en DIY-menu’s de belangrijkste en enige inkomstenbron vormen voor restaurants, juichen we bestellen van harte toe.

Daarom start Mission Reuse het project Take Back Box: maaltijden in bakjes die opnieuw gebruikt worden. Stel je even voor: je haalt je maaltje bij je lokale restaurant in handige en stevige bakjes. Diezelfde verpakking gebruik je om de restjes in te bewaren en de volgende dag op te warmen. Bakje leeg? Dan was je ‘m af en breng je de verpakking terug bij het restaurant. Zero waste.

Onze missie is dat alle meeneem en bezorgmaaltijden straks geleverd worden in deze verpakkingen, zodat ze netjes bij je thuis komen zonder dat daar een grammetje afval aan te pas komt. Dat scheelt behoorlijk wat troep. In een ideale wereld kun je je bakje ook op verschillende punten inleveren en komt deze automatisch weer terug bij het restaurant.

Een droom wordt realiteit als je begint met een eerste stap. Dus starten wij in het weekend van 8 januari 2021 een pilot met restaurant Broei in Utrecht. Bij hun wekelijks wisselende DIY-menu kun je nu gebruikmaken van de Take Back Boxes. Je krijgt dan ook nog eens €2,50 korting op je menu. Je betaalt €15 statiegeld en krijgt dat weer terug als tegoed als je de bakjes weer schoon inlevert. 

herbruikbaar bakje Take Back Box met afhaalmaaltijd

Ook kun je sinds 24 februari naast het DIY-menu ook andere dinergerechten in deze bakjes bestellen. Het gaat hierbij om bezorgbestellingen die je via de website van BROEI kunt plaatsen. Je krijgt dan €1,- korting per gerecht en betaalt €2,50 statiegeld. De bakjes kun je laten ophalen in een door jou gekozen tijdsslot. Het statiegeld krijg je vervolgens terug in de vorm van een terugstorting of als tegoed. #supportyourlocal

Met deze eerst stap in de pilot verzamelen we belangrijke informatie om straks goed
op te kunnen schalen. Daar hebben we jou voor nodig. We willen van je weten hoe
je de methode ervaart, wat je vindt van het statiegeldmodel, of het design van
het bakje belangrijk is en wat de randvoorwaarden zijn om dit groots te maken. Doe
je mee met onze missie? Begin 2021 goed, haal je maaltijd bij Broei en laat ons weten wat je vindt! Wil je laten zien dat je onze missie steunt? Deel dan je foto van je maaltijd in de Take Back Box op Instagram en tag ons @missionreuse

Op zoek naar iets specifieks?