Herbruikbare systemen horeca

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Benieuwd welke systemen er zijn en welke kan werken voor jouw horeca-gelegenheid? Bekijk het overzicht van de verschillende aanbieders.

Ozarka

Ozarka, Take Away, Without Throwing Away. We houden allemaal van het gemak en de afwisseling van het afhalen en bezorgen van maaltijden. Maar we houden niet van de plastic kater! Ozarka heeft de oplossing. Wij vervangen de plastic verpakkingen die eenmalig worden gebruikt, met herbruikbare duurzame verpakkingen.

PackBack

Eten bezorgen of laten afhalen zonder afval? Dat kan! Met PackBack belanden verpakkingen niet in de prullenbak, maar worden deze gecollecteerd, gereinigd en hergebruikt bij de volgende bestelling.

Billie Cup

Billie Cup is een laag drempelig en low-tech deelsysteem waarbij de consument tegen € 1,- statiegeld gebruik maakt van een take away beker. De cups worden gewassen door de horecazaak en kunnen hergebruikt worden voor warme en koude dranken maar ook bijvoorbeeld ijsjes en smoothies. Ze zijn bij alle deelnemende partners verkrijgbaar en inwisselbaar.

SwapBox

SwapBox richt zich op circulaire verpakkingen en heeft als doel om alle single-use plastics binnen de bezorg- en afhaalbranche te elimineren. Via de SwapBox app kunnen consumenten eenvoudig en geheel afvalvrij eten bestellen bij een groot aantal deelnemende restaurants in Nederland.

reCIRCLE

reCIRCLE is een Europese speler en biedt herbruikbare oplossingen voor to-go dranken en voedsel. De producten zijn gemakkelijk te reinigen, drogen snel, ventileren goed en stapelen gemakkelijk op. Ze zijn gemaakt van PBT-materiaal dat hitte- en vriesbestendig is. Het is geurloos, vegan en kan honderden keren gebruikt worden, zonder de kwaliteit te verliezen.

WeCup

WeCup, de recyclebare statiegeld To Go beker. WeCup is een heel makkelijk en toegankelijk systeem, bij het kopen van een To Go koffie betaal je € 1 extra voor je To Go beker. Koffie op, lever dan je beker in en krijg je € 1 terug. Zo simpel kan duurzaam zijn.

Vytal

Vytal is een app-gebaseerd herbruikbaar verpakkingssysteem voor afhaalmaaltijden en de levering van eten en drinken, waarmee gebruikers gratis hoogwaardige herbruikbare containers van partnerrestaurants kunnen lenen zonder borg te betalen. Vytal zorgt voor de juiste stimulans voor milieuvriendelijk gedrag en een echte duurzame oplossing, waardoor partners kosten kunnen besparen in vergelijking met wegwerpverpakkingen en gebruikers de containers kunnen retourneren tegen een tarief van 99,3% binnen 14 dagen.

CupXchange

CupXchange levert een volledig “cups-as-a-service” oplossing voor organisaties, met duurzame, herbruikbare bekers en mooie inzamelmeubelen. Simpel gezegd: we brengen, halen en wassen uw bekers. Dat doen we met lokale en sociale wasstraten en zero emissie transport, voor een minimale milieu-impact. Blijf zorgeloos koffiedrinken op kantoor!

Ben jij aanbieder van een herbruikbare (horeca-)oplossing waar anderen van moeten weten?

 Meld je aan! Dan zetten wij je in bovenstaand overzicht.

Op zoek naar iets specifieks?