Webinar ‘herbruikbare verzendverpakkingen’

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tijdens het webinar ‘herbruikbare verzendverpakkingen’ op 8 februari 2022 verkende Mission Reuse, Thuiswinkel.org en het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) de kansen voor herbruikbare verpakkingen in de e-commerce. Welke online retailers werken al met herbruikbare verzendverpakkingen en wat zijn hun ervaringen? Hoe kijkt de consument er tegenaan? En waar liggen de mogelijkheden tot opschaling? 

Programma

  • Welkom en introductie – Marcel Keuenhof (verpakkingskundige, KIDV)
  • Wat zijn huidige barrières voor webshops?
  • Uitkomsten marktonderzoek Thuiswinkel.org – Ellen de Lange (programmamanager duurzaamheid, Thuiswinkel.org)
  • Ervaringen uit de praktijk – Hilde van der Vegt (Director NL, Packoorang)
  • Hoe begin je met het inzetten van herbruikbare verzendverpakkingen? – Marieke Lenders (Innovation Lead, Mission Reuse)

Je kunt het volledige webinar terugkijken via onderstaande video:

 

Over de organisatoren
Mission Reuse
 is een initiatief van Enviu, Recycling Netwerk Benelux en Natuur & Milieu. Samen willen we herbruikbare verpakkingen voorgoed verankeren in de samenleving. Mission Reuse maakt herbruikbare verpakkingsoplossingen zichtbaar, toegankelijk en betaalbaar voor iedereen.

Thuiswinkel.org helpt webwinkels graag om de beste keuze te maken wat betreft duurzaam verpakken. In oktober publiceerden zij ‘Goed Verpakt: Handleiding Duurzaam Verpakken 2021’. Samen met Mission Reuse en het KIDV heeft Thuiswinkel.org geïnventariseerd hoe de markt tegen herbruikbare verpakkingen aankijkt.

Het KIDV heeft de Community of Practice Herbruikbare verpakkingen opgezet om gezamenlijk uitdagingen en kansen van hergebruik verder te onderzoeken. Het doel van dit project is om producenten en importeurs van verpakkingen en verpakte producten concrete handvatten te bieden om de inzet van herbruikbare verpakkingen te onderzoeken en/of te implementeren.

Op zoek naar iets specifieks?